Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ιδέες για πίτσα


Φτιάχνουμε το ζυμάρι.


Ετοιμάζουμε μία εύκολη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με λίγο νερό.  Ρίχνουμε λίγο αποξηραμένο η φρέσκο και ψιλοκομμένο  μαϊντανό, βασιλικό και δυόσμο. Βάζουμε και λίγες σταγόνες λάδι ή και καθόλου. Αλάτι – πιπέρι. Χαμηλώνουμε στο μισό και το αφήνουμε να σιγοβράζει όσο θα στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε δύο μικρές ή μία πιο μεγάλη πίτσα.
μυστικό!! η Εύη ζεματίζει τις ντομάτες σε νερό που βράζει για 3 λέπτά. Μετά η φλούδα φεύγει απλά τραβώντας τη. Νομίζω οτι, τελικά, είναι πιο εύκολο απ' ότι πίστευα να χρησιμοποιήσεις φρέσκια ντομάτα στο φαγητό! next time:D

Στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί στο πάχος που προτιμάμε. 



Πίτσα ελληνική, με φέτα και ντομάτα.

Υλικά:

  •  1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  •  ½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
  •  1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες ελιές ή ροδέλες
  •  1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε καρεδάκια
  •  Περίπου 200γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
  •  Λάδι
  •  Ρίγανη
  •  Κάπαρη (προεραιτικά)

Πολύ εύκολη αυτή η πίτσα. Σα να φτιάχνουμε σαλάτα.  
Ψήνουμε 30 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς.




Πίτσα με τυρί-γαλοπούλα-ντομάτα-πιπεριά

Υλικά:

  • 1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες τυρί για τοστ κομμένες σε λωρίδες
  • 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε καρεδάκια
  • Πιπέρι
  • Μπόλικο τριμμένο Έμμενταλ ή όποιο τυρί προτιμάμε

Εύκολο. Στρώνουμε πρώτα τις φέτες της ντομάτας, από πάνω τη γαλοπούλα και το τυρί του τοστ και αραδιάζουμε την πιπεριά. Βασικό! Το τυρί στην πίτσα μπαίνει πάντα από πάνω για να μην ξεραίνονται τα υπόλοιπα υλικά στο ψήσιμο. Ψήνουμε 35 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς.




Πίτσα με σαλάμι- ντομάτα -πιπεριά Φλωρίνης- μανιτάρια 
και ...τυρί κρέμα στην άκρη της ζύμης!!!

Υλικά:

  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες τυρί για τοστ κομμένες σε λωρίδες
  • 3 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες σαλάμι κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Τριμμένο Έμμενταλ και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα πιο βαθύ ταψί. Ανεβάζουμε τη ζύμη μέχρι πάνω στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφουμε στη ζύμη που ακουμπάει στα τοιχώματα τυρί κρέμα. Ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη γύρω-γύρω και την αφήνουμε να πέσει. Κολλάμε ελαφρώς τις άκρες. Βάζουμε σάλτσα και συνεχίζουμε με τα γνωστά.






______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________


✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄

Θα το πω ακόμα μία αλλά και τελευταία φορά..

<< ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕίΝΑΙ ΚΟΝΤΑ >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου