Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μανιτάρια πλευρώτους φρικασέ με χόρτα


Ένα φαγητό εύκολο, ελαφρύ, υγιεινό, διαιτητικό, χορταστικό! Αν δε το δοκιμάσεις δε θα καταλάβεις γιατί είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Παίζει και να είναι το πιο ωραίο φαγητό που έχω φάει! Να΄ναι καλά ο φίλος μου ο Δημήτρης που μου έδωσε την ιδέα με τα χόρτα, γιατί ήμουν έτοιμη να το φτιάξω με μαρούλι 



Υλικά:
  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 500 γρ αντίδια (ήμερα ραδίκια)
  • 500 γρ ιταλικά ραδίκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • Νερό


Σκεύος:
Ψηλή κατσαρόλα.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά με νερό και ξύδι τα χόρτα. Πετάμε τα «βρώμικα» μέρη τους, κυρίως το τελευταίο μέρος των κοτσανιών. Κόβουμε τα χόρτα στα τρία. Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον άνηθο. Πλένουμε τα μανιτάρια. Καλύτερα να μη τα κόψουμε.


Στο σκεύος  βάζουμε λίγο νεράκι και σε αυτό μαραίνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό ακόμα. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε περίπου τρία δάχτυλα ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε στο σκεύος τα χόρτα. Ανακατεύουμε όσο μπορούμε μέχρι να μαραθούν για να μπορέσουμε να τα ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα.

Τσεκάρουμε το φαγητό και αν τα χόρτα έχουν μαλακώσει και «κρατάνε» λίγο συνεχίζουμε με το αυγολέμονο.



Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το αυγό με λίγο νερό. Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αυγό. Χτυπάμε για λίγο με το σύρμα. Με μία κουτάλα, και ενώ χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, ρίχνουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο. Πρέπει να ρίξουμε τέσσερις με πέντε κουτάλες. Αυτό το κάνουμε για να ψηθεί σιγά-σιγά το αυγό. Αν το ρίχναμε κατευθείαν στο φαγητό θα μιλούσαμε για «μανιτάρια πλευρώτους με χόρτα και κομματάκια ομελέτας» (χε χε). Καλό θα ήταν να μας βοηθήσει και κάποιος άλλος σε αυτό το «επίτευγμα». 
Ηλία σ'ευχαριστώ που μου κράτησες την κουτάλα τις δύσκολες εκείνες ώρες! 
Πάντως με λίγη προσπάθεια, μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας. Αφού, λοιπόν, ανακατέψουμε το αυγολέμονο με το ζουμί από το φαγητό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σιγά-σιγά. Σείουμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλο το φαγητό. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε αυτό μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.



Ταιριάζει πολύ με φέτα. Ωραίος θα ήταν και ένας ντάκος στο τραπέζι!


Και ένα SOS:
Η μαμά μου λέει πως τα αυγοκομμένα φαγητά δεν κάνει να τα ζεσταίνουμε γιατί κόβουν. Εννοεί όμως στο μάτι της κουζίνας, για να μην ξαναβράσουν. Στα μικροκύματα είναι ΟΚ. 
Πάντως το παραπάνω φαγητό τα σπάει και σε θερμοκρασία δωματίου ;)


______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________

✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄
Η φωνή της συνείδησης έχει να πει μόνο μία λέξη: ΜΠΡΑΒΟ




Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σταφιδόψωμα



Στον Ηλία τα σταφιδόψωμα θυμίζουν τις παιδικές του διακοπές στους Αγ. Θεοδώρους και το στοίχημα ήταν αν τα δικά μου σταφιδόψωμα θα του ξυπνήσουν εκείνες τις αναμνήσεις. Το στοίχημα κερδήθηκε και  σήμερα θα μοιραστούμε μία συνταγή για σταφιδόψωμα, που κάποια στιγμή βρήκα σκαλίζοντας τον ηλεκτρονικό ιστό. Δεν την θυμόμουν αυτούσια. Το μόνο που θυμόμουν από εκείνη τη συνταγή ήταν οι δύο βασικές μαγκιές της: φασκόμηλο και τσίπουρο!
Νομίζω πως η δόξα μου για τα σταφιδόψωμα, είναι εν μέρει κλεμμένη. Βίκυ, η σειρά σου τώρα να αποδείξεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, γι' ακόμα μία φορά. Η επόμενη φορά που θα φάμε σταφιδόψωμο με τον πρωινό μας καφέ θα είναι δική σου!

Μπορεί οι ποσότητες των υλικών της συνταγής να σας φανούν μεγάλες. Ειδικά όσον αφορά το αλεύρι! Όμως βγάζει 25 κομμάτια, τα οποία νομίζω πως δεν είναι ούτε πολλά ούτε λίγα. Επειδή όμως εγώ μπορεί και να είμαι κάπως υπερβολική -αυτή η ανασφάλειά μου δημιουργήθηκε όταν δεν είχα άλλο χώρο στη λεκανίτσα να ζυμώσω τη ζύμη και αναγκάστηκα να κάνω «μετάγγιση» σε μεγαλύτερη !!!!- να σας πω πως θα γίνει αν θέλετε μικρότερη δόση. Όπως θα δείτε και παρακάτω στη συνταγή, αφού βράζουμε φασκόμηλο σε 2 ποτήρια νερό, μουλιάζουμε τα 400γρ σταφίδας μέσα σε αυτό.  Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι νερό με 200γρ σταφίδας. Έτσι θα χρησιμοποιήσετε το μισό αλεύρι ,λιγότερη ζάχαρη και μόνο τη μαγιά ή μόνο τη σόδα. Τα υπόλοιπα υλικά τα χρησιμοποιείτε ανάλογα με το γούστο σας. Ίσως και να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ακριβώς τα μισά.


 Υλικά:
  • 1 χούφτα φασκόμηλο
  • 400γρ σταφίδα ξανθιά                               
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 2 κιλά φαρίνα (περίπου)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φακελάκι μαγιά (8γρ)
  • 2 σφηνάκια τσίπουρο
 Σκεύη:
  • Μεγάλη λεκάνη για ζύμωμα
  • Ταψί ή λαμαρίνα


Εκτέλεση:
Βράζουμε το φασκόμηλο στο νερό. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 με 10 ώρες.


Δεν πετάμε το νερό μέσα στο οποίο μούλιαζαν οι σταφίδες. Το σουρώνουμε από τις σταφίδες σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταινουμε ελαφρώς. Το χρειαζόμαστε χλιαρό. Αφήνουμε τις σταφίδες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν, μέχρι να έρθει η σειρά τους. 
Ρίχνουμε το νερό στη λεκάνη και μέσα σε αυτό ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας το αλεύρι για το τέλος. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζυμάρι, ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε στο μίγμα και τις σταφίδες συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τα χέρια και ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι ενώ ζυμώνουμε και ανά διαστήματα.


Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα ή σε ταψί. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.  Είναι σίγουρο πως η υγρασία που έχουν κρατήσει οι σταφίδες θα μας σπάει λιγάκι τα νεύρα γιατί το ζυμαράκι κάποιες φορές θα κολλάει πολύ. Καλό είναι να έχουμε ένα μπολάκι με αλεύρι δίπλα μας για να βάζουμε που και που στα χέρια μας.


Σε ένα μπολ ανακατέβουμε έναν κρόκο με γάλα, για να αλείψουμε τα ψωμάκια.

Σβήνουμε το φούρνο και βάζουμε το ταψί μέσα για να φουσκώσουν τα ψωμάκια μας. Λογικά έχει περισσέψει ζύμη, οπότε γεμίζουμε ακόμα ένα ταψί. Αν δεν έχουμε δεύτερο, μπορούμε να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη σχάρα του φούρνου και να τη χρησιμοποιήσουμε ως λαμαρίνα. Αρκεί να μην εξέχουν τα ψωμάκια από τη σχάρα.

Μετά από περίπου μισή ώρα τα ψωμάκια έχουν φουσκώσει και έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε όγκο. Αν σε μερικά σημεία ακουμπάνε μεταξύ τους δεν πειράζει. Φτάνει να μην είναι  τοποθετημένα κολλητά.


Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά, ελέγχοντας. Αν τελικά έχουμε γεμίσει δύο ταψιά θα τα ψήσουμε χωριστά, γιατί το ταψί πρέπει να είναι στην κεντρική θέση του φούρνου. Επίσης, επειδή δεν προθερμαίνουμε το φούρνο στο πρώτο ταψί, το δεύτερο θα χρειαστεί γύρω στα 20 λεπτά. 



______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________

✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄

Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου. Οι σταφίδες είναι πολύ καλή τροφή.
Με μέτρο, όμως, τα σταφιδόφωμα. (◕‿-)

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μοσχάρι κοκκινιστό


Ένα φαγητό που θυμίζει Κυριακή και κυρίως μανούλα και παιδικά χρόνια. Κακώς, εμείς οι νεότεροι έχουμε απορρίψει μερικά σπιτικά φαγητά και τα έχουμε αντικαταστήσει με άλλα, λιγότερο «μπελαλίδικα» και ξενόφερτα. Νομίζω πως αν φτιάξεις μία φορά κοκκινιστό, θα το καθιερώσεις. Και αυτό γιατί θα ανακαλύψεις ότι είναι πολύ ευκολότερο απ’ όσο πίστευες.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι το κοκκινιστό που φτιάχνω εγώ, χωρίς να το έχω δει κάπου. Ξεκίνησα να το φτιάχνω ενώ θυμόμουν «στο περίπου» πως το φτιάχνει η μαμά μου, προσθέτοντας υλικά του γούστου μου.

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι σε κομματάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ή 1/2 σκελίδα σκόρδο (μπορούμε το να παραλείψουμε)
  • Μία χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 500γρ ντομάτα στον τρίφτη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Λάδι
  • Αλάτι – πιπέρι - ζάχαρη
  • Μπαχάρι και πιπέρι σε κόκκους
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 3 φύλλα δάφνης

Σκεύος
Χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι
λίγο λάδι είναι αρκετό :)
συγγνώμη, αλλά μόνο γδαρμένο τηγάνι διαθέτουμε!

Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτι κουζίνας τα κομμάτια του κρέατος, ώστε να φύγει το πολύ νερό.Τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι στο σκεύος. Τόσο, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πυθμένας του. Μόλις το λάδι αρχίζει να ζεσταίνεται, βάζουμε στο σκεύος το κρέας και σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές. Μόλις πάρει χρώμα, τοποθετούμε ένα -ένα τα κομμάτια του κρέατος με μία τσιμπίδα σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.




Πετάμε το λάδι και σκουπίζουμε το σκεύος με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε καινούριο λάδι, πάλι σε μικρή ποσότητα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι. Συνεχίζοντας το σοτάρισμα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλλα, περίπου 10 κόκκους πιπέρι και 5 μπαχάρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 4 λεπτά.


Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος τα κομματάκια του μοσχαριού μαζί με όλα τα υγρά που έχει αφήσει στο πιάτο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το μαϊντανό. Μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ διαλύουμε τον κύβο και ρίχνουμε τη ντομάτα μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 ώρα, ελέγχοντας τακτικά και προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.




Συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικά. 
Το τριμμένο τυρί θαρρώ πως επιβάλλεται, ε?


______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________



✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄
Εντάξει, καλά το πήγες με το λίγο λαδάκι. Μικρές, όμως μερίδες. εεεε?
Ξέρω πως είναι απαραίτητο να «θωρακιστεί» το κρέας και εξίσου απαραίτητο να μαραθεί το κρεμμύδι και να αναδείξουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.  
Ίσως σου φανεί extreme, αλλά αυτό μπορείς να το πετύχεις σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς καθόλου λάδι. Δοκίμασέ το, εκτελώντας την υπόλοιπη συνταγή ως έχει. :D

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ιδέες για πίτσα


Φτιάχνουμε το ζυμάρι.


Ετοιμάζουμε μία εύκολη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με λίγο νερό.  Ρίχνουμε λίγο αποξηραμένο η φρέσκο και ψιλοκομμένο  μαϊντανό, βασιλικό και δυόσμο. Βάζουμε και λίγες σταγόνες λάδι ή και καθόλου. Αλάτι – πιπέρι. Χαμηλώνουμε στο μισό και το αφήνουμε να σιγοβράζει όσο θα στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε δύο μικρές ή μία πιο μεγάλη πίτσα.
μυστικό!! η Εύη ζεματίζει τις ντομάτες σε νερό που βράζει για 3 λέπτά. Μετά η φλούδα φεύγει απλά τραβώντας τη. Νομίζω οτι, τελικά, είναι πιο εύκολο απ' ότι πίστευα να χρησιμοποιήσεις φρέσκια ντομάτα στο φαγητό! next time:D

Στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί στο πάχος που προτιμάμε. 



Πίτσα ελληνική, με φέτα και ντομάτα.

Υλικά:

  •  1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  •  ½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
  •  1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες ελιές ή ροδέλες
  •  1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε καρεδάκια
  •  Περίπου 200γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
  •  Λάδι
  •  Ρίγανη
  •  Κάπαρη (προεραιτικά)

Πολύ εύκολη αυτή η πίτσα. Σα να φτιάχνουμε σαλάτα.  
Ψήνουμε 30 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς.




Πίτσα με τυρί-γαλοπούλα-ντομάτα-πιπεριά

Υλικά:

  • 1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες τυρί για τοστ κομμένες σε λωρίδες
  • 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε καρεδάκια
  • Πιπέρι
  • Μπόλικο τριμμένο Έμμενταλ ή όποιο τυρί προτιμάμε

Εύκολο. Στρώνουμε πρώτα τις φέτες της ντομάτας, από πάνω τη γαλοπούλα και το τυρί του τοστ και αραδιάζουμε την πιπεριά. Βασικό! Το τυρί στην πίτσα μπαίνει πάντα από πάνω για να μην ξεραίνονται τα υπόλοιπα υλικά στο ψήσιμο. Ψήνουμε 35 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς.




Πίτσα με σαλάμι- ντομάτα -πιπεριά Φλωρίνης- μανιτάρια 
και ...τυρί κρέμα στην άκρη της ζύμης!!!

Υλικά:

  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 μικρή ντομάτα ή  ½ μεγάλη κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες τυρί για τοστ κομμένες σε λωρίδες
  • 3 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες σαλάμι κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Τριμμένο Έμμενταλ και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα πιο βαθύ ταψί. Ανεβάζουμε τη ζύμη μέχρι πάνω στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφουμε στη ζύμη που ακουμπάει στα τοιχώματα τυρί κρέμα. Ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη γύρω-γύρω και την αφήνουμε να πέσει. Κολλάμε ελαφρώς τις άκρες. Βάζουμε σάλτσα και συνεχίζουμε με τα γνωστά.






______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________


✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄

Θα το πω ακόμα μία αλλά και τελευταία φορά..

<< ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕίΝΑΙ ΚΟΝΤΑ >>

Εύκολο ζυμάρι για πίτσα

Είναι ένα εύκολο ζυμαράκι για πίτσα που μπορούμε να προσαρμόσουμε στα γούστα και τις ανάγκες μας. Εγώ, π.χ, προτιμώ να αναμειγνύω λευκό με μαύρο αλεύρι. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ή μικρότερη δόση. Ή να φτιάξουμε περισσότερες πίτσες αν το ζυμάρι το θέλουμε πιο λεπτό. Αυτή η δόση βγάζει δύο μικρά ταψάκια η ένα πιο μεγάλο, κατά μέσο όρο. Μερικές φορές περισσεύει και λίγο ζυμάρι. Αλλά είναι τόσο λίγο που δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακόμα μία πίτσα. Ανάλογα με τη φαντασία μας μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Μπορούμε π.χ να φτιάξουμε κανά δυο μικρά ψωμάκια γεμίζοντάς τα με ό,τι υλικό έμεινε από την πίτσα, ή να φτιάξουμε μικρά πιτσάκια.

Υλικά


• 1 + ½ ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 500γρ αλεύρι για ψωμί (μισό ολικής – μισό άσπρο ή όλο άσπρο)
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση


Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά. Μετά προσθέτουμε το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι. Τα γραμμάρια του αλευριού δε γίνεται να είναι ακριβώς υπολογισμένα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο αλεύρι. Στόχος μας είναι το ζυμάρι να είναι μαλακό, ίσα να μην κολλάει στα χέρια. Όχι περισσότερο σφιχτό. Αυτό πετυχαίνεται με διαρκές ζύμωμα και προσθήκη αλευριού σιγά-σιγά. Από τη στιγμή, δηλαδή, που θα αρχίσει να διαμορφώνεται το ζυμάρι, ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένο με μια πετσέτα για περίπου μία ώρα.



Μετά χρησιμοποιούμε το ζυμάρι ανάλογα με τα γούστα μας. Είναι πολύ εύκολο. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί, αν δεν είναι αντικολλητικο. Μετά απλά βάζουμε το ζυμαράκι μέσα στο ταψί και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Δεν πειράζει αν κάπου τρυπήσει γιατί με ένα άλλο κομματάκι το μπαλώνουμε. Επίσης μπορούμε να γεμίσουμε το ταψί κομματάκι – κομματάκι. Μόνο να προσέχουμε να πιέζουμε το ζυμάρι και να το στρώνουμε ομοιόμορφα. Και πάντα να θυμόμαστε πως θα φουσκώσει λίγο ακόμα στο ψήσιμο.
Κάπως έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μία ζύμη για πίτσα όσο αφράτη ή όσο λεπτή αυτή μας αρέσει.



Και ένα μυστικό:
Μόλις στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί και απλώσουμε από πάνω τη σάλτσα, καλό θα ήταν να βάλουμε το ταψί στο φούρνο (αέρας 180 C) για 7 λεπτά. Έτσι απορροφάται η σάλτσα από τη ζύμη προτού αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Και στην ουσία ψήνουμε λίγο παραπάνω το ζυμάρι, το οποίο είναι και το μόνο υλικό μας που θέλει ψήσιμο.
Νομίζω ότι στον αέρα στους 180 βαθμούς η πίτσα ψήνεται μια χαρά μέσα σε περίπου 30λεπτά.



Θα ακολουθήσουν, σε επόμενο ποστ, δύο- τρεις εκδοχές από πίτσες που έφτιαξα για να μοιραστούμε ιδέες.


ψωμάκι φτιαγμένο από το ζυμάρι που περίσσεψε. είναι γεμισμένο με τυρί κρέμα και πιπεριά φλωρίνης.  nom nom nom ღ 



______ εϊз _____ εϊз _______ εϊз ______ εϊз ________



✄ ✄ ✄ Η φωνή της συνείδησης ✄ ✄ ✄

Ένα μόνο θα σου πω, κοπελιά!
<< ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕίΝΑΙ ΚΟΝΤΑ >>